Sposób przygotowania:
Mielone z groszkiem i marchewkąETAP 1:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijajmy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem. Następnie dodajemy obraną, drobno pokrojona cebulę, wsypujemy bulkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
ETAP 2:
2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju warzywa (marchewkę z groszkiem) podlewamy ½ szklanki wody, dodajemy kostkę, solimy i gotujemy 20 minut.
3. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i hartując wlewamy do warzyw, chwilkę gotujemy.
ETAP 3:
4. Warzywa łączymy z kotletami.
5. Gotowe.
6. Smacznego.