Sposób przygotowania:
Gaspacho
• pomidory sparzyć: i obrac ze skóry• pokroic pomidory w ćwiartki i usunąć nasiona.• oczyscic papryki z nasion i włókien wewnątrz i obrac ze skory • papryki pokroic z grubsza.• Ogórek obrać i pokroić w kostkę• liście bazylii grubo posiekać• obrać czosnek i cebule• Wymieszać wszystkie warzywa w misce i dodać 10 cl oliwy z oliwekSól i pieprz• Dobrze wymieszać i zmiksowac w blenderze, mikserze, co macie, aby wszystko zostalo zmiksowane Pozostawić na 24 godziny w lodówceDo schlodzonego gazpacho dodac ocet winny.Sprobowac i doprawic do smaku. Podawac gazpacho z grilowanym chlebem. Przygotowac zabki czosnku i potrzec nim kromke chleba, Pokroic lub porwac chlebek na kawalki i wrzucic do chlodnika.