Sposób przygotowania:
Gazowane babeczki z jeżynamiETAP 1:
Ciasto: W jednej misce połączyć składniki suche: mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, oraz startą gorzka czekoladą.
Do drugiej miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier, miksujemy, aż zrobią się lekko puszyste,
ETAP 2:
wlewamy olej, wodę gazowaną, oraz nalewkę porzeczkową, miksujemy krótko do połączenia, do masy mokrej, wsypujemy składniki suche, krótko miksujemy, tylko do połączenia.
ETAP 3:
Tak przygotowane ciasto wylewamy do aluminiowych foremek do babeczek na wysokość ¾,
ETAP 4:
posypujemy jeżynami wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika, pieczemy około 30 minut lub do suchego patyczka. Zimne dekorujemy polewą czekoladową i jeżynami.
Słodkich wypieków!
Jagodowa
Magdalena88