Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z cukiniąETAP 1:
Cukinię razem za skórką zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, następnie dobrze odcisnąć z soku.
Czekoladę rozpuścić i przestudzić, masło utrzeć na krem z dodatkiem cukru w trakcie ucierania dodawać po jednym jajku na koniec dodać płynną czekoladę i dokładnie wymieszać.
ETAP 2:
Odciśniętą cukinię dodać do kremu czekoladowego i po wymieszaniu dosypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy, całość mieszać na najmniejszych obrotach miksera.
Małą formę około 20 cm średnicy ( ja miałam małą prostokątną ) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, następnie przełożyć do niej ciasto.
Piec w temp. 180st około 50 minut po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać rozpuszczoną polewą czekoladową