ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

gazpacho-chłodnik hiszpański

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

chłodnik hiszpańki idealny na upalne dni

gazpacho-chłodnik hiszpański

Składniki:

gazpacho-chłodnik hiszpański

 

Sposób przygotowania:

gazpacho-chłodnik hiszpański
Zblanszować 100g papryki,zdjąć skórkę ,pokroić w drobną kostkę. Obrać 100g ogórka następnie usunąć pestki ,pokroic w kostkę. Zmiksować pozostałe warzywa z niewielką ilością wody oraz dodać ocet winny. Przetrzeć przez sito, dodać olej i mieszać trzepaczką rózgową.  Przyprawić solą i pieprzem ,wstawić do lodówki i dobrze schłodzić dodać rozdrobnione warzywa i posypać zieleniną . Podawać w głębokich talerzach z grzankami.