umbr4

umbr4

Kucharz
[Przepisów: 14]

Gęsta czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nic tak nie poprawia humoru jak ciepła, gęsta czekolada z bitą śmietaną. Tylko jak ją szybko wykonać ?

Gęsta czekolada

Składniki:

Gęsta czekolada

 

  • szklanka czekolady (bądź kakao)
  • 1/4 margaryny
  • 3/4 szklanki mleka
  • 5 kostek czekolady mlecznej, bądź gorzkiej wedle uznania
  • bita śmietana
  • płatki czekoladowe

Sposób przygotowania:

Gęsta czekolada
Do rondelka wrzucamy margarynę i czekamy aż się roztopi. Dodajemy 5 kostek czekolady. Dolewamy mleko i czekamy, aż będzie się gotować. Na koniec dodajemy czekoladę, bądź kakao i energicznie mieszamy. To ile tak naprawdę wsypiemy czekolady wpłynie na jej gęstość, więc wsypmy wedle uznania. Czekoladę wlejmy do szklanek, dodajmy bitą śmietanę i całość udekorujmy płatkami czekoladowymi. Poprawiacz humoru jest już gotowy! Smacznego !

Tagi:

czekolada