Sposób przygotowania:
Sandwich perłowy
Gotujemy kasze perłową do miękkości, Obieramy buraczki, ścieramy je w drobną łezkę po czym przekładamy do garnuszka. Podlewamy niewielka ilością wody, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy masło. Doprawiamy buraczki sokiem z cytryny, miodem, chrzanem i pieprzem ziołowym do smaku.
Mieszamy kaszę z buraczkami w takiej proporcji by powstała kleista masa.Sprawdzamy, czy masa jest dobrze doprawiona. Jeśli nie, doprawiamy ją ponownie. Maselniczkę prostokątną lub inną foremkę wysypujemy 1 łyżeczką orzechów, układamy listek sałaty po czym rozkładamy warstwę masy delikatnie ją uklepując.
Na masę nakładamy plaster sera i plaster szynki stosownie przycięty do wymiaru pojemniczka. Na górze układamy kolejną warstwę masy, posypujemy ją drugą łyżeczką zmielonych orzechów, dociskamy jak babkę z piasku i odwracamy na talerz
W ten sam sposób przygotowujemy pozostałe kanapki.
Mieszamy kaszę z buraczkami w takiej proporcji by powstała kleista masa.Sprawdzamy, czy masa jest dobrze doprawiona. Jeśli nie, doprawiamy ją ponownie. Maselniczkę prostokątną lub inną foremkę wysypujemy 1 łyżeczką orzechów, układamy listek sałaty po czym rozkładamy warstwę masy delikatnie ją uklepując.
Na masę nakładamy plaster sera i plaster szynki stosownie przycięty do wymiaru pojemniczka. Na górze układamy kolejną warstwę masy, posypujemy ją drugą łyżeczką zmielonych orzechów, dociskamy jak babkę z piasku i odwracamy na talerz
W ten sam sposób przygotowujemy pozostałe kanapki.
Ewa
marietta
jaNina
kołczu
jaNina
:)