aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Roladki drobiowe z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne roladki drobiowe przygotowane bez panierki. Po przekrojeniu pojawia się soczysty środek z lekko wypływającym śmietankowym masełkiem.

Roladki drobiowe z masłem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Roladki drobiowe z masłem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z masłem
Umyte i osuszone filety kroimy wzdłuż na pół i dość mocno rozbijamy, uważając żeby delikatne mięso nie porozrywało się. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy na patelnię i lekko solimy. Smażymy do odparowania z nich wody. Usmażone pieczarki układamy na filetach.

Na pieczarkach układamy po plastrze masła, na nim pół plasterka sera żółtego. Dokładnie zwijamy filety nadając im kształt roladki, tak żeby całe nadzienie było w środku i nic nam nie wypłynęło podczas smażenia.

Roladki wkładamy na gorący olej i smażymy pod przykryciem do lekkiego zrumienienia wierzchu.

Gotowe roladki podajemy jako dodatek do drugiego dania.


Roladki drobiowe z masłem
Na przyprawione filety wykładamy usmażone pieczarki.
Roladki drobiowe z masłem
Na pieczarkach układamy plasterek masła.
Roladki drobiowe z masłem
Na koniec układamy pół plasterka sera żółtego.
Roladki drobiowe z masłem
Dokładnie zwijamy roladki i smażymy pod przykryciem.
Roladki drobiowe z masłem
Zrumienione gorące roladki przekładamy na talerze.

Tagi:

danie