Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z masłem
Umyte i osuszone filety kroimy wzdłuż na pół i dość mocno rozbijamy, uważając żeby delikatne mięso nie porozrywało się. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy na patelnię i lekko solimy. Smażymy do odparowania z nich wody. Usmażone pieczarki układamy na filetach.
Na pieczarkach układamy po plastrze masła, na nim pół plasterka sera żółtego. Dokładnie zwijamy filety nadając im kształt roladki, tak żeby całe nadzienie było w środku i nic nam nie wypłynęło podczas smażenia.
Roladki wkładamy na gorący olej i smażymy pod przykryciem do lekkiego zrumienienia wierzchu.
Gotowe roladki podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy na patelnię i lekko solimy. Smażymy do odparowania z nich wody. Usmażone pieczarki układamy na filetach.
Na pieczarkach układamy po plastrze masła, na nim pół plasterka sera żółtego. Dokładnie zwijamy filety nadając im kształt roladki, tak żeby całe nadzienie było w środku i nic nam nie wypłynęło podczas smażenia.
Roladki wkładamy na gorący olej i smażymy pod przykryciem do lekkiego zrumienienia wierzchu.
Gotowe roladki podajemy jako dodatek do drugiego dania.