Sposób przygotowania:
Pudding z kaszy jaglanej z granoląETAP 1:
Kaszę jaglaną wypłukać parę razy w zimnej wodzie. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem tuż przed gotowaniem. Wrzucić na osoloną, wrzącą wodę i przykryć garnek pokrywką.
Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż wchłonie cały płyn i zmięknie. Wlać mleko i miksować blenderem, aż masa stanie się jednolita.
ETAP 2:
Kaszę podzielić na ćwiartki. Do jednej dodać 2 łyżki dżemu z czarnego bzu, do drugiej dżem z dzikiej róży, a dwie pozostałe pozostawić bez dodatków.
Warstwy nakładać do szklaneczek przesypując je granolą. Na wierzch położyć po łyżce samego dżemu. Smacznego :)
SylaUla
halina
Mniam1
dorota w
kuchenny świat