shimetsu

shimetsu

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Co zrobić aby ciasto było chrupiące? Odpowiedź znajdziecie tutaj.

Gofry

Składniki:

Gofry

 

  • 2 jaja
  • 2 szklanki maki
  • 1,75 szklanki wody
  • pół szklanki oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Gofry
Delikatnie ubić jajka z cukrem, dosypać mąkę i dolać wodę, zmieszać. Dosypać proszek do pieczenia i sól. Na koniec dodajemy olej. Wszystko mieszamy. Gofrownice smarujemy delikatnie roztopionym masełkiem, najlepiej nanieść je pędzlem. Zjadamy je z czym dusza zapragnie :) Smacznego.

Tagi:

mak gofry desery