slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 997]

Gofry bananowo-jaglane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe oraz bez cukru na słodko. Słodkości gofrom nadaje banan oraz dodatki jakie sami możemy sobie wybrać. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

Gofry bananowo-jaglane

Składniki:

Gofry bananowo-jaglane

 

  • 1 banan
  • 3/4 szkl mąki jaglanej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Gofry bananowo-jaglane
Banana obieramy i kroimy w plastry. Wkładamy pokrojonego banana do kielicha blendera i dodajemy do niego jajko, jogurt i oliwę, blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę jaglaną oraz proszek do pieczenia i mieszamy aby nie było grudek.

Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na rumiany kolor i podajemy z ulubionymi dodatkami.