slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Gofry daktylowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne gofry bez glutenu. Bazą gofrów są zblendowane daktyle, które dodają im zdrowej słodkości. Do tego pasta waniliowa dla aromatu, kilka innych składników i mamy smaczne gofry idealne na śniadanie.

Gofry daktylowe

Składniki:

Gofry daktylowe

 

Sposób przygotowania:

Gofry daktylowe
Do miski przekładamy zblendowane daktyle, jajko, pastę waniliową, oliwę i mleko oraz miksujemy na gładką masę. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą, miksujemy ponownie. Odstawiamy na 10 minut aby ciasto odpoczęło. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy małe gofry. Podajemy na ciepło. Smacznego.

Tagi:

deser gofry