misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Gofry drożdzowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Ciasta drożdzowe są zdrowsze od tych na proszkach.

Gofry drożdzowe

Składniki:

Gofry drożdzowe

 

  • 3 szklanki mąki
  • 1/2 kostki margaryny
  • 4 całe jaja
  • 1 szklanka mleka
  • 2 dkg drożdzy
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Gofry drożdzowe
Drożdze rozpuscić w ciepłym mleku.,margarynę również rozpuścić i wszystko razem mikserem wyrobić aż ciasto będzie lśniące.Przykryć ściereczką i pozostawić na 1 godzinę.Uwaga! Garnek musi być trochę wyzszy, bo ciasto rośnie.

Tagi:

gofry desery