Sposób przygotowania:
Gofry francuskie z kremem marchewkowym
Marchew obieramy i myjemy, wkładamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości.
Wyjmujemy z wody i zostawiamy do ostygnięcia. Marchewkę kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do wysokiego naczynia, dolewamy śmietanę i blendujemy na gładki mus.
Do musu dodajemy cukier puder, serek mascarpone, sok z cytryny i ponownie blendujemy. Krem chłodzimy w lodówce.
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i odkrajamy dwa kawałki wielkości gofrów w gofrownicy. Gofrownicę rozgrzewamy i wkładamy kawałki ciasta. Pieczemy ok. 3 - 4 minuty z każdej strony aż ciasto lekko się zarumieni.
Na każdego gofra kładziemy połowę kremu i dekorujemy pokrojonymi orzechami.
Wyjmujemy z wody i zostawiamy do ostygnięcia. Marchewkę kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do wysokiego naczynia, dolewamy śmietanę i blendujemy na gładki mus.
Do musu dodajemy cukier puder, serek mascarpone, sok z cytryny i ponownie blendujemy. Krem chłodzimy w lodówce.
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i odkrajamy dwa kawałki wielkości gofrów w gofrownicy. Gofrownicę rozgrzewamy i wkładamy kawałki ciasta. Pieczemy ok. 3 - 4 minuty z każdej strony aż ciasto lekko się zarumieni.
Na każdego gofra kładziemy połowę kremu i dekorujemy pokrojonymi orzechami.