Sposób przygotowania:
Pieczone jabłka z pomarańczą, cynamonem, miodem
Jabłka raczej o jednakowej wielkości dobrze umyć, wydrążarką do jabłek usunąć gniazdka nasienne.
Stawiać je w blaszce, do każdego jabłka włożyć cząstkę pomarańczy, posypać cynamonem, ponownie pomarańczę i po łyżeczce miodu., na koniec posypać tartą bułką.
Piekarnik nagrzany na 210C, grzanie góra/dół, jabłka piec około 40-50 minut.
Po wyjęciu z piekarnika puszczonym sokiem z dna formy mocno polać każde jabłko.
Stawiać je w blaszce, do każdego jabłka włożyć cząstkę pomarańczy, posypać cynamonem, ponownie pomarańczę i po łyżeczce miodu., na koniec posypać tartą bułką.
Piekarnik nagrzany na 210C, grzanie góra/dół, jabłka piec około 40-50 minut.
Po wyjęciu z piekarnika puszczonym sokiem z dna formy mocno polać każde jabłko.