ziutula

ziutula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Pieczone jabłka z pomarańczą, cynamonem, miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najpyszniejsze jabłuszka pieczone na deser, na kolację, są bardzo zdrowe, lekkostrawne, bardzo aromatyczne, smakują na ciepło i na zimno.

Pieczone jabłka z pomarańczą, cynamonem, miodem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone jabłka z pomarańczą, cynamonem, miodem

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka z pomarańczą, cynamonem, miodem
Jabłka raczej o jednakowej wielkości dobrze umyć, wydrążarką do jabłek usunąć gniazdka nasienne.

Stawiać je w blaszce, do każdego jabłka włożyć cząstkę pomarańczy, posypać cynamonem, ponownie pomarańczę i po łyżeczce miodu., na koniec posypać tartą bułką.

Piekarnik nagrzany na 210C, grzanie góra/dół, jabłka piec około 40-50 minut.

Po wyjęciu z piekarnika puszczonym sokiem z dna formy mocno polać każde jabłko.
Pieczone jabłka z pomarańczą,cynamonem,miodem
Jabłka powinny mieć jednakową wielkość.
Pieczone jabłka z pomarańczą,cynamonem,miodem
Nadziewać można czym się lubi, i co ma się w domu.
Pieczone jabłka z pomarańczą,cynamonem,miodem
Mozna ndziewać kawałkami innych owoców,bakaliami.
Pieczone jabłka z pomarańczą,cynamonem,miodem
Jak ktoś lubi i nie dba o linię to można dac bitej śmietany.