Sposób przygotowania:
Gofry kalafiorowe z sosem pieczarkowym
1. Sos:Pieczarki trę na tarce na plasterki. Dodaje do rozgrzanego rondelka i smaż do momentu odparowania wody spod pieczarek.
2. Pieczarki zalewam wodą, dodaje przypraw gotuj około 10 minut. Mąkę mieszam w 1/2 szkl zimnej wody i dodaje do sosu cały czas mieszając/1.Ciasto: Żółtko oddzielam od białka.
3. CIASTO Do białka dodaje szczyptę soli. I ubijam na sztywną pianę.
4. Do żółtka dodaję, puree z kalafiora, mąkę, proszek do pieczenia, resztę soli oraz olej. Całość mieszam za pomocą miksera. Dodaje ubite białka i mieszam delikatnie za pomocą łyżki
5. Gofry smażę w dobrze rozgrzanej gofrownicy przez około 7 minut.
2. Pieczarki zalewam wodą, dodaje przypraw gotuj około 10 minut. Mąkę mieszam w 1/2 szkl zimnej wody i dodaje do sosu cały czas mieszając/1.Ciasto: Żółtko oddzielam od białka.
3. CIASTO Do białka dodaje szczyptę soli. I ubijam na sztywną pianę.
4. Do żółtka dodaję, puree z kalafiora, mąkę, proszek do pieczenia, resztę soli oraz olej. Całość mieszam za pomocą miksera. Dodaje ubite białka i mieszam delikatnie za pomocą łyżki
5. Gofry smażę w dobrze rozgrzanej gofrownicy przez około 7 minut.