Sposób przygotowania:
Zielone babeczki na parze
Pieczarki kroimy drobno, posypujemy szczypta soli i podsmażamy na suchej patelni aż odparuje sok.
Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach, bakłażana kroimy w drobna kostkę i solimy.
Białka jajek ubijamy na sztywno z solą, miksujemy z żółtkami, łączymy z mąką i pozostałymi składnikami (cukinię i bakłażana odcisnąć).
Masę nakładamy do 4 natłuszczonych kokilek i wstawiamy do gotujące wody do połowy wysokości foremek.
Gotojemy pod przykryciem około 12 minut.
Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach, bakłażana kroimy w drobna kostkę i solimy.
Białka jajek ubijamy na sztywno z solą, miksujemy z żółtkami, łączymy z mąką i pozostałymi składnikami (cukinię i bakłażana odcisnąć).
Masę nakładamy do 4 natłuszczonych kokilek i wstawiamy do gotujące wody do połowy wysokości foremek.
Gotojemy pod przykryciem około 12 minut.
marietta
czarrna
Dziękuję :)