Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Gofry korzenne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Każdy lubi gofry, a korzenne przyprawy nadają im niesamowity smak

Gofry korzenne

Składniki:

Gofry korzenne

 

  • 3 jajka
  • Łyżka cukru waniliowego
  • 2 szklanki mąki
  • Łyżeczka cynamonu
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 3 łyżki cukru
  • Łyżeczka mielonego imbiru

Sposób przygotowania:

Gofry korzenne
Żółtka utrzeć z cukrem (zwykłym i waniliowym) za pomocą miksera. Dodać olej, mleko, miksować przez 3
min.
Wsypać mąkę, proszek i przyprawy korzenne, mieszać mikserem do
połączenia składników.
W innym naczyniu ubić na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Połączyć masę z pianą i delikatnie wymieszać łyżką.
Robić gofry w gofrownicy zgodnie z instrukcją dołączoną do gofrownicy.