WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1025]

Gofry owsiane z jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gofry owsiane z płatków owsianych, bez dodatku jajek, z dodatkiem startego na tarce jabłka. Posypane cukrem pudrem to zdrowy deser dla dzieci i dorosłych.

Gofry owsiane z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry owsiane z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Gofry owsiane z jabłkiem

ETAP 1:

Płatki owsiane wsypać do miski i zalać wrzątkiem. Przykryć miseczkę i poczekać aż płatki napęcznieją wciągając całą wodę. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy i wymieszać. Wlać mleko. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Włożyć do ciasta i wymieszać.

Gofrownicę rozgrzać. Nakładać na płytki porcje ciasta i piec kilka minut aż gofry nabiorą brązowego koloru. Po upieczeniu wyłożyć na metalową kratkę.

Oprószyć przed podaniem cukrem pudrem lub podać z innymi ulubionymi dodatkami.

Gofry owsiane z jabłkiem
Gofry owsiane po upieczeniu wyjęte na metalową kratkę
Gofry owsiane z jabłkiem
Porcje ciasta wyłorzone do nagrzanej gofrownicy
Gofry owsiane z jabłkiem
Starte jabłko dodane do rozrobionego ciasta na gofry
Gofry owsiane z jabłkiem
Płatki owsiane w miseczce napęczniałe wrzątkiem

Tagi:

desery gofry