Sposób przygotowania:
Gofry owsianeETAP 1:
1,5 szklanki mleka zagotować, wsypać płatki owsiane i gotować ok. 10 min, aż płatki będą miękkie. Wystudzić. Następnie wystudzone płatki zblendować. Dodać do nich łyżkę zmielonego lnu, mąkę, proszek do pieczenia i cukry. Wbić jajko i wlać mleko, olej i śmietanę. Na końcu dodałam aromat śmietankowy.
Wszystko zmiksować na jednolite ciasto. Gofrownicę rozgrzać. Ciasto nakładać partiami i smażyć po kilka minut na ładny złoty kolor.
Po upieczeniu wyłożyć na metalową kratkę żeby nabrały trochę chrupkości.
Banana pokroić na plasterki. Czekoladę z mlekiem rozpuścić.
Gofry oprószyć cukrem pudrem, ułożyć plasterki banana i polać czekolada.