gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Gofry- smaczne i delikatne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobre gofry. Smaczne i proste. Robi się je szybko, chociaż szybko też znikają. Polecam. PYYYYCHA!

Gofry- smaczne i delikatne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry- smaczne i delikatne

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • pół szklanki cukru
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Gofry- smaczne i delikatne
Do miski dać jajka i cukier. Całość dobrze wymieszać. Następnie stopniowo dodawać kolejne składniki: mąkę, proszek do pieczenia, mleko, olej. Całość miksować do powstania gładkiej, lejącej się masy. Rozgrzać gofrownicę. Gdy będzie ciepła, zalewać komory na gofry przygotowaną masą. Piec obustronnie nie złoty kolor. Podawać z cukrem pudrem.
Gofry- smaczne i delikatne
Najpierw połączyć ze sobą wszystkie składniki
Gofry- smaczne i delikatne
Całość mieszać do powstania gładkiej i delikatnej masy
Gofry- smaczne i delikatne
Masę przelewać do komór gofrownicy. Piec
Gofry- smaczne i delikatne
Zawsze po upieczeniu przekrawam na pół i posypuję cukrem pudrem.