WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 907]

Gofry waniliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i chrupiące gofry o smaku waniliowym, idealne na deser lub jako osobny posiłek. Można je łączyć z dowolnymi dodatkami.

Gofry waniliowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gofry waniliowe

 

  • 2 szkl. mąki
  • 2 szkl. mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szkl. oleju
  • 1 cukier waniliowy 32g

Sposób przygotowania:

Gofry waniliowe

ETAP 1:

Do miski przesiać mąkę tortową, wsypać proszek do pieczenia i cukier. Następnie dolać mleko i olej. Na końcu wbić jajka. Wszystkie składniki zmiksować na jednolite ciasto. Gofrownicę rozgrzać.

Przed nałożeniem pierwszej porcji gofrów można nasmarować dysze olejem lub masłem. Nałożyć partię ciasta. Piec kilka minut na złotobrązowy kolor. Upieczone gofry wykładać na kratkę. Gofry można podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną, owocami, dżemem, kremem lub innymi dodatkami.

Z przepisu powinno wyjść kilka sztuk.

Gofry waniliowe
Ciasto na gofry wlane do rozgrzanej gofrownicy
Gofry waniliowe
Ciasto na gofry waniliowe w trakcie rozrabiania
Gofry waniliowe
Gofry waniliowe po upieczeniu wyłożone na metalową kratkę

Tagi:

gofry deser