Sposób przygotowania:
Gofry waniliowe z karmelizowanymi jabłkami
1. Białka oddzielić od żółtek i białka ubić na sztywną pianę
2.Żółtka zmiksować z cukrem , a następnie z roztopionym i wystudzonym masłem
3. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i nożem zeskrobać ziarenka, które dodać do ubitych żółtek. Przesiać mąkę i delikatnie wymieszać łyżką
4 Gofrownicę nagrzać, posmarować delikatnie olejem i wlać ciasto. Gofry piec aż będą rumiane
5 Na patelnię wsypać cukier, wlać wodę i nie mieszać aż powstanie karmel, a następnie dodać masło wymieszać i włożyć obrane i pokrojone w kawałki jabłka.
Smażyć je , obracając w karmelu. Podać z goframi.
2.Żółtka zmiksować z cukrem , a następnie z roztopionym i wystudzonym masłem
3. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i nożem zeskrobać ziarenka, które dodać do ubitych żółtek. Przesiać mąkę i delikatnie wymieszać łyżką
4 Gofrownicę nagrzać, posmarować delikatnie olejem i wlać ciasto. Gofry piec aż będą rumiane
5 Na patelnię wsypać cukier, wlać wodę i nie mieszać aż powstanie karmel, a następnie dodać masło wymieszać i włożyć obrane i pokrojone w kawałki jabłka.
Smażyć je , obracając w karmelu. Podać z goframi.