Sposób przygotowania:
Gofry z bita śmietana i owocami
Mąkę, proszek oraz sól mieszamy ze sobą. Białka Oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę z odrobiną soli. Żółtka mieszamy z cukrem, mlekiem i olejem. Mokre składniki wlewamy do mąki i dokładnie mieszamy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Gofry pieczemy w rozgrzanej gofrownicy około 3 minuty. Studzimy na kratce.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy gofry.
Na wierzchu ukladamy owoce. Ja dałam banana, kiwi i jagody kamczackie. Polewamy sosem do deserów.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy gofry.
Na wierzchu ukladamy owoce. Ja dałam banana, kiwi i jagody kamczackie. Polewamy sosem do deserów.