Sposób przygotowania:
Domowy budyń waniliowy
Przelewamy 3/4 szklanki mleka do garnka, dodajemy cukier, pastę waniliową oraz masło i zagotowujemy na małym ogniu.
W tym czasie do pozostałego mleka dodajemy żółtko oraz mąkę i mieszamy aby nie było grudek. Do gotującego się mleka wlewamy rozmieszane mleko z żółtkiem oraz mąką, mieszamy.
Zagotowujemy budyń i chwilę gotujemy, cały czas mieszamy, aż zgęstnieje.
Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia (aby nie zrobił się kożuch-przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała budyniu).
Gotowy budyń przekładamy do dwóch miseczek i dekorujemy owocami.
W tym czasie do pozostałego mleka dodajemy żółtko oraz mąkę i mieszamy aby nie było grudek. Do gotującego się mleka wlewamy rozmieszane mleko z żółtkiem oraz mąką, mieszamy.
Zagotowujemy budyń i chwilę gotujemy, cały czas mieszamy, aż zgęstnieje.
Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia (aby nie zrobił się kożuch-przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała budyniu).
Gotowy budyń przekładamy do dwóch miseczek i dekorujemy owocami.
ciasteczka
Czekoladka 2