Sposób przygotowania:
Walentynkowe gofry z mąki migdałowejETAP 1:

Żółtka oddzielić od białek. Mąkę pszenną i migdałową, wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę.
ETAP 2:

Następnie do masy jajecznej ciągle miksując stopniowo wlewać mleko i olej.
ETAP 3:

Przesiać przygotowaną mąkę, zmiksować na małych obrotach.
ETAP 4:

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać szpatułką.
ETAP 5:

Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor około 3-4 minuty.
ETAP 6:

Zimną śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder i ekstrakt waniliowy.
Gofry podawać z bitą śmietaną i owocami najlepiej świeżymi. ( u mnie były truskawki mrożone)
SylaUla