RENATA P.

RENATA P.

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Gofry z dżemem truskawkowo-malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i chrupiące gofry, które znikają w mgnieniu oka.Można je zjeść zarówno z dżemem jak i cukrem pudrem.

Gofry z dżemem truskawkowo-malinowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gofry z dżemem truskawkowo-malinowym

 

 

Sposób przygotowania:

Gofry z dżemem truskawkowo-malinowym
Nagrzewamy gofrownicę. A do miski wlewamy mleko ,dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy cukier puder , jaja , miękkie masło i szczyptę soli.Wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą masę.Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy ciasto i pieczemy 2-3 minuty Ale czas pieczenia gofrów zależy od indywidualnej gofrownicy. Upieczone podajemy z dżemem truskawkowo-malinowym lub cukrem pudrem.
Gofry z dżemem truskawkowo-malinowym
Gotowe ciasto nalewamy do gofrownicy i pieczemy