WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1914]

Gofry z kaszy kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiące gofry z kaszki kukurydzianej przygotowane na słodko. Można je dodatkowo podać z owocami, dżemem czy bitą śmietaną.

Gofry z kaszy kukurydzianej Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gofry z kaszy kukurydzianej

 

Sposób przygotowania:

Gofry z kaszy kukurydzianej

ETAP 1:

Kaszę wsypać do miski i zalać mlekiem. Odstawić na 30 minut.

Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na sztywną pianę. Żółtko, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier waniliowy dodać do kaszy z mlekiem i zmiksować. Dodać pianę i delikatnie wymieszać łyżką.

Gofrownicę nagrzać. Płytki można posmarować masłem lub olejem i nałożyć porcje ciasta. Piec aż się dobrze zrumienią. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Gofry z kaszy kukurydzianej
Gofry kukurydziane w trakcie pieczenia w gofrownicy
Gofry z kaszy kukurydzianej
Porcje ciasta gofrowego nałożone do gofrownicy
Gofry z kaszy kukurydzianej
Ciasto na gofry po wymieszaniu z pianą z białek
Gofry z kaszy kukurydzianej
Ubita piana z białka dodana do ciasta kukurydzianego
Gofry z kaszy kukurydzianej
Kasza kukurydziana zalana mlekiem