Gofry z polewą karmelową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

apetyczne mięciutkie gofry z polewą

Gofry z polewą karmelową

Składniki:

Gofry z polewą karmelową

 

  • 50 gram masła
  • 50 gram brązowego cukru
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 4 gotowe gofry

Sposób przygotowania:

Gofry z polewą karmelową
Do szerokiego garnka włożyłam masło i mieszałam na wolnym ogniu aż się rozpuści nie dopuszczając do wrzenia.Następnie dosypałam cukier.Odczekałam aż się rozpuści. Dolałam kremówkę i mieszałam cały czas na wolnym gazie 3 minuty.Odstawiłam na bok.W między czasie gotowe gofry ( kupne) ułożyłam na talerzyku i każdy z nich polałam przygotowanym wcześniej sosem.Podawałam na gorąco.