WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1265]

Gofry z serka wiejskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiące gofry zrobione z dodatkiem serka wiejskiego typu light. Można je podać z dowolnymi dodatkami.

Gofry z serka wiejskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry z serka wiejskiego

 

  • 2 małe jajka
  • 200 g serka wiejskiego typu light
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka cukru kryształu
  • 2 łyżki oleju
  • 4 łyżki mąki pszennej tortowej

Sposób przygotowania:

Gofry z serka wiejskiego

ETAP 1:

Jajka zmiksować na pianę. Dodać serek wiejski i wymieszać łyżką. Dodać olej, cukier waniliowy i cukier kryształ i ponownie wymieszać. Dodać mąkę pszenną tortowa (czubate łyżki) i jeszcze raz wymieszać. Gofrownice rozgrzać. Nakładać porcje ciasta i smażyć po kilka minut do zarumienienia.

Upieczone gofry wykładać na metalową kratkę. Podawać z ulubionymi dodatkami np z cukrem pudrem.

Gofry z serka wiejskiego
Upieczone gofry wyłożone na metalową kratkę.
Gofry z serka wiejskiego
Porcje ciasta gofrowego nałożone do gofrownicy
Gofry z serka wiejskiego
Ciasto na gofry z serka wiejskiego rozrobione w misce
Gofry z serka wiejskiego
Serek wiejski dodany do roztrzepanych jajek