Sposób przygotowania:
Malinowe ciasto z kruszonkąETAP 1
KRUSZONKA
Składniki kruszonki umieszczamy w misce. Rozkruszamy je w dłoniach do uzyskania kruszonki. Gotową, na czas przygotowania ciasta wkładamy do lodówki.
ETAP 2
CIASTO: Jajka , cukier kryształ, cukier waniliowy i sól umieszczamy w misce. Składniki dokładnie ubijamy do uzyskania puszystej jajecznej masy.
ETAP 3
Do tak przygotowanej dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz olej.
ETAP 4
Całość ponownie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Gotowe wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
ETAP 5
Na ciasto wykładamy świeże maliny. Owoce posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 45 minut w 180°C. Upieczone wyjmujemy , studzimy i podajemy.
SylaUla
zbysiowa
ciasteczka
skuter5
robaczek
Czekoladka 2
Czekoladka 2
biedroneczki
skuter5