Sposób przygotowania:
Malinowy torcik na zimnoETAP 1
Herbatniki przekładamy do malaksera i rozkruszamy. Rozdrobnione przekładamy do miski. Masło rozpuszczamy. Jeszcze ciepłe dodajemy do „ciasteczkowego piasku”. Całość mieszamy do połączenia składników.
ETAP 2
Gotową masą wykładamy dno przygotowanej formy. Całość wkładamy do lodówki, by masa zastygła.
ETAP 3
MASA SEROWA: Galaretki oraz żelatynę rozpuszczamy w 0,5 l wody. Rozpuszczone pozostawiamy do ostygnięcia. Między czasie ser miksujemy z cukrem pudrem. Zimną, lekko tężejącą galaretkę wlewamy do sera. Całość miksujemy.
ETAP 4
Otrzymaną masę serową łączymy z malinami i wykładamy na ciasteczkowy spód. Ciasto schładzamy, by ser zastygł.
Między czasie przygotowujemy wierzch.
ETAP 5
Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Rozpuszczoną studzimy. Lekko tężejącą wylewamy na malinowy ser, zatapiając w niej świeże maliny. Ciasto ponownie schładzamy, by galaretka zastygła.
cherry
SylaUla
mocsłodkości