Gofry z serka wiejskiego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywne i syte gofry, świetne zarówno na śniadanie, jak i w ramach deseru. Można zjadać je same lub z ulubionymi dodatkami.

Gofry z serka wiejskiego

Składniki:

Gofry z serka wiejskiego

 

  • serek wiejski 200g
  • 2 jajka
  • 60g mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżki erytrytolu ( można ilość regulować wedle uznania)
  • olej w spray lub z butelki

Sposób przygotowania:

Gofry z serka wiejskiego
Serek wiejski, jajka, mąkę i erytytol umieścić w misce i wymieszać dowolnym sposobem - mikserem lub blenderem, czy też ręcznie. Przy mieszaniu ręcznym lub blenderem będą wyczuwalne grudki serka, jeśli ktoś woli gładką konsystencję i brak grudek w górach najlepiej użyć blendera. Zamiast erytrytolu można dodać i inne slodzidło, można też dodać do ciasta aromat, który się lubi. Te gofry także fajnie wychodzą bez cukru na słono, wystarczy nieco tylko posolić i dodać ulubione przyprawy i będzie wersja wytrawna.

Gofrownicę popsikać olejem lub użyć pędzelka i wysmarować gofrownicę olejem. Do rozgrzanej gofrownicy nalewać ciasto, smażyć, aż będą gotowe.