Sposób przygotowania:
Gofry ze śmietaną i truskawkamiWykonanie ciasta na gofry:
Do misy wlewamy napój ryżowy. Wbijamy jaja całe. Miksujemy na największych obrotach, w trakcie miksowania wsypujemy ksylitol. Nadal miksujemy, dodajemy przesianą make z proszkiem do pieczenia. Nadal miksujemy , wlewamy olej rzepakowy i jeszcze chwilka i mamy gotowe ciasto.
Po upieczeniu zostawiamy gofry do ostudzenia.
Dodatek do gofrów:
Śmietanę ubijamy z 2 łyżkami ksylitolu. Przekładamy ubitą śmietanę do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka. Wyciskamy śmietanę. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki.
Dekorujemy śmietaną, układamy jak się nam podoba. Podajemy zaraz po nałożeniu śmietany i truskawek.