Sposób przygotowania:
Gofry z owocami i musem truskawkowymKrok 1
Do misy wbijamy jaja, wlewamy mleko, olej i miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i sodą.Nadal miksujemy na jednolite ciasto ( trochę gęstsze niż na naleśniki). Gofry smażymy koło 7 minut na rumiany kolorek.
Krok 2
Truskawki myjemy , odsączamy z wody i wkładamy do blendera, wlewamy zimną śmietanę i blender-ujemy.
Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Krok 3
Czereśnie myjemy i drylujemy ,a melona kroimy w kostkę.
Krok 4
Ubijamy śmietanę z cukrem brzozowym na sztywno, wkładamy do rękawa cukierniczego ( końcówka gwiazdka) i dekorujemy nasze gofry.
Kładziemy owoce i polewamy schłodzonym musem truskawkowym.