Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania - pieczone
Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużej miski. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni, dodać do kapusty razem z ryżem i mięsem. Doprawić, dodać odrobinę koperku, jajko i spora ilość bułki tartej. Uformować kotlety i podsmażyć na patelni. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie liść kapusty. Włożyć gołąbki. Śmietanę wymieszać z koncentratem, posiekanym koperkiem i wodą. Zalać sosem gołąbki, piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut.
![Gołąbki bez zawijania - pieczone Gołąbki bez zawijania - pieczone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-pieczone-331467.jpg)
![Gołąbki bez zawijania - pieczone Gołąbki bez zawijania - pieczone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-pieczone-331468.jpg)
![Gołąbki bez zawijania - pieczone Gołąbki bez zawijania - pieczone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-pieczone-331469.jpg)
![Gołąbki bez zawijania - pieczone Gołąbki bez zawijania - pieczone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-pieczone-331470.jpg)