Sposób przygotowania:
Gołąbki w mojej nowej wersji
Kapustę gotujemy 3 - 5 minut. Ściągamy liście, ścinamy zgrubienia.
Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy przyprawy, wystudzony ugotowany ryż, jajka oraz do smaku przyprawę w płynie. Dokładnie wymieszać.
Farsz nakładać na liście kapusty i zwijać boki do środka i zawijać gołąbki.
Na patelnie wlać olej kokosowy, oraz olej roślinny, dodać pokrojoną w piórka cebule, ułożyć gołąbki i posypać papryką słodką oraz przyprawą uniwersalną.
Smażyć na złoty kolor po 15 minut z obydwu stron.
Gołąbki przełożyć do brytfanki. Sok wlewamy do wysokiego naczynia doprawiamy przyprawą w płynie, przyprawą uniwersalną Kucharek, pieprzem. Wymieszać i zalać gołąbki.
Włożyć do piekarnika nagrzanego 160 stopni i zapiekać 1 godzinę.
Po połowie pieczenia temperaturę podwyższyć do 180 stopni.
Gotowe gołąbki zalać śmietaną i posypać posiekanym koperkiem.
Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy przyprawy, wystudzony ugotowany ryż, jajka oraz do smaku przyprawę w płynie. Dokładnie wymieszać.
Farsz nakładać na liście kapusty i zwijać boki do środka i zawijać gołąbki.
Na patelnie wlać olej kokosowy, oraz olej roślinny, dodać pokrojoną w piórka cebule, ułożyć gołąbki i posypać papryką słodką oraz przyprawą uniwersalną.
Smażyć na złoty kolor po 15 minut z obydwu stron.
Gołąbki przełożyć do brytfanki. Sok wlewamy do wysokiego naczynia doprawiamy przyprawą w płynie, przyprawą uniwersalną Kucharek, pieprzem. Wymieszać i zalać gołąbki.
Włożyć do piekarnika nagrzanego 160 stopni i zapiekać 1 godzinę.
Po połowie pieczenia temperaturę podwyższyć do 180 stopni.
Gotowe gołąbki zalać śmietaną i posypać posiekanym koperkiem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Są pyszne polecam;)
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Ewuś są pyszne.Pozdrawiam