Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem mocno czosnkowe w pomidorach
Mięso z cebulą mielimy, przekładamy do miski, dodajemy ugotowany ryż, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, cebulę oraz czosnek niedźwiedzi, wbijamy jajko i całość mieszamy.
Kapustę oparzamy, odcinamy łyko, zawijamy farsz w liście. Na dno szybkowara wlewamy 2-3 łyżki oleju, układamy liście kapusty, wkładamy warstwę gołąbków, wlewamy 250 ml passaty pomidorowej, oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim - układy kolejną warstwę i ponownie zalewamy passatą pomidorową i doprawiamy.
Podlewamy całość bulionem (na wierzch układam pozostałe liście) Zamykamy szybkowar i gotujemy około 1,5 h na niewielkim ogniu. Podajemy z ziemniakami.
Kapustę oparzamy, odcinamy łyko, zawijamy farsz w liście. Na dno szybkowara wlewamy 2-3 łyżki oleju, układamy liście kapusty, wkładamy warstwę gołąbków, wlewamy 250 ml passaty pomidorowej, oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim - układy kolejną warstwę i ponownie zalewamy passatą pomidorową i doprawiamy.
Podlewamy całość bulionem (na wierzch układam pozostałe liście) Zamykamy szybkowar i gotujemy około 1,5 h na niewielkim ogniu. Podajemy z ziemniakami.