Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem i pieczarkami 3
Liście kapusty zmiękczyć, aby można je było łatwo zwinąć. Ryż ugotować miękko w wodzie z dodatkiem kostki i przyprawy warzywnej. Połączyć z przesmażonym na patelni mięsem. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, po czym krótko przesmażyć na łyżce masła. Dodać je do mięsa z ryżem. Wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz wsypać łyżkę szczypiorku. Wyrobić gładki farsz. Na każdy wcześniej zmiękczony liść nakładać farsz, (tyle w zależności od wielkości liścia). Zawinięte gołąbki układać ciasno w garnku, zalać niewielką ilością wody, aby przykrywała gołąbki. Gotować na małym ogniu ok.45 minut do miękkości. Przygotować sos wg. instrukcji na opakowaniu. Gotowe porcje gołąbków wykładać na talerze i polać sosem pomidorowym. Każdą porcję posypać resztą szczypiorku. P.S. Gołąbki po wyjęciu z wody, można podsmażyć na patelni z odrobiną oleju i wtedy polać sosem. Smacznego!!