Sposób przygotowania:
Gołąbki w sosie pomidorowym
Kapustę wkładamy do dużego garnka dodajemy do niej liście laurowe, ziele angielskie,sól,olej gotujemy ok 1 godz. lub jak zaczną odchodzić pierwsze listki kapusty.
Następnie kaszę oraz ryż gotujemy jak jest podane w przepisie.
Mięso mielone wkładamy do garnka przyprawiamy do smaku, kaszę i ryz ugotowany mieszamy z przyprawionym mięsem, gotowy farsz nakładamy na liście kapusty, zawijamy i układamy na blachę od piekarnika.
Następnie wlewamy ok 2 szklanki wody i wkładamy do rozgrzanego piekarnika, o temperaturze 180 stopni na 30 min.
Do wcześniej przygotowanego wywaru dodajemy 3 łyżki przecieru pomidorowego, gotujemy wlewając do niego wymieszaną z wodą make ze śmietana, doprowadzamy do wrzenia.
Zapieczone gołąbki wykładamy na talerz i polewamy sosem.
Następnie kaszę oraz ryż gotujemy jak jest podane w przepisie.
Mięso mielone wkładamy do garnka przyprawiamy do smaku, kaszę i ryz ugotowany mieszamy z przyprawionym mięsem, gotowy farsz nakładamy na liście kapusty, zawijamy i układamy na blachę od piekarnika.
Następnie wlewamy ok 2 szklanki wody i wkładamy do rozgrzanego piekarnika, o temperaturze 180 stopni na 30 min.
Do wcześniej przygotowanego wywaru dodajemy 3 łyżki przecieru pomidorowego, gotujemy wlewając do niego wymieszaną z wodą make ze śmietana, doprowadzamy do wrzenia.
Zapieczone gołąbki wykładamy na talerz i polewamy sosem.