Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach, to moja propozycja na obiad. Polecam dla całej rodziny :)

Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach

 

  • 1 niewielka główka kapusty białej

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach
Z kapusty oparzamy liście, odcinamy łyko. Ryż gotujemy na sypko. Mięso myjemy, kroimy w kawałki, przekładamy do garnka zalewamy wodą, solimy i dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy do miękkości.

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy. Ugotowane mięso mielimy i wraz z cebulą dodajemy do ryżu - mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pomidorami, czarnuszką i czosnkiem - mieszamy.

W liście zawijamy farsz, układamy w garnku. Całość podlewamy wodą i pomidorami, solimy. Gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 90 minut. Smacznego. 
Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach
ryż gotujemy na sypko mieszamy z podsmażoną cebulką
Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach
ugotowane mięso mielimy i dodajemy do ryżu
Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach
całość mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami
Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach
w liście zawijamy uzyskany farsz i układamy w garnku (spód wykładam liśćmi)
Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach
gołąbki podlewamy wodą i zmiksowanymi pomidorami
Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach
całość gotujemy pod przykryciem przez około 90 minut