Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem i czarnuszką w pomidorach
Z kapusty oparzamy liście, odcinamy łyko. Ryż gotujemy na sypko. Mięso myjemy, kroimy w kawałki, przekładamy do garnka zalewamy wodą, solimy i dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy do miękkości.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy. Ugotowane mięso mielimy i wraz z cebulą dodajemy do ryżu - mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pomidorami, czarnuszką i czosnkiem - mieszamy.
W liście zawijamy farsz, układamy w garnku. Całość podlewamy wodą i pomidorami, solimy. Gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 90 minut. Smacznego.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy. Ugotowane mięso mielimy i wraz z cebulą dodajemy do ryżu - mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pomidorami, czarnuszką i czosnkiem - mieszamy.
W liście zawijamy farsz, układamy w garnku. Całość podlewamy wodą i pomidorami, solimy. Gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 90 minut. Smacznego.