SUPERPRZEPIS

Gołąbki z patelni

  • 3
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Gołąbki z patelni Więcej zdjęć (4)

Jeśli masz wszystkie składniki na gołąbki, możesz wrzucić je razem do miski i usmażyć gołąbki na patelni.

Składniki:

Gołąbki z patelni

 

  • 1/4 niewielkiej kapusty włoskiej
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu brązowego
  • 2 duże jaja
  • ok 40 dag mięsa duszonego
  • 2 łyżki śmietanki kremowej
  • sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej roślinny do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z patelni
Szatkujemy kapustę, obrana cebulę i czosnek do miski. Dodajemy jaja, śmietankę ryż i mięso mielone. Wyrabiamy masę dokładnie. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym do smaku. Z masy formujemy kotleciki, panierujemy je w bułce i smażymy na rumiano z obydwu stron. Kotleciki podajemy gorące z dodatkiem sosu pomidorowego.
Gołąbki z patelni
Siekamy cebulę, czosnek i kapustę - dodajemy do pozostałych składników.
Gołąbki z patelni
Dodajemy do miski jaja, śmietankę i przyprawy - wyrabiamy masę.
Gołąbki z patelni
Kotleciki a'la gołąbki podajemy z dodatkiem sosu pomidorowego.