agrawa19

agrawa19

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Golonka po bawarsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszna goloneczka.Ja do niej dodaję kapustę kiszoną zasmażaną.

Golonka po bawarsku

Składniki:

Golonka po bawarsku

 

  • 4 golonki przednie
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 korzeń selera
  • 2łyżki vegety
  • 1/2 szkl piwa
  • olej

Sposób przygotowania:

Golonka po bawarsku
Golonki umyć ,osuszyć,natrzeć vegetą.Ułożyć w naczyniu.Na golonki połozyć warzywa uprzednio posiekane.Tak peklować z 3 godz.Nastepnie zdjąć warzywa.Golonki obsmażyć na patelni na oleju na złoty kolor.Ułozyć je w brytfance i podlać wodą.Wstawić do piekarnika nagrzanego do około 200st.Tak piec około 1 godz,podlewając wodą.Następnie dodać pokrojone warzywa(te w których peklowała sie golonka)Piec do miękości mięsa.Na koniec zalać golonkę piwem.Wyłączyć piekarnik i zostawić na około 15 minut.Można podawać do ziemniaków z wody,pieczywa lub tostów.Ja do golonki podaję pieczywo i zasmażaną kapustkę kiszoną.:)