Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Golonka z warzywami chińskimi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przygotowane, jest idealne na każdą okazję. Odkąd zrobiłam tak przygotowaną golonkę, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest idealna.

Golonka z warzywami chińskimi

Składniki:

Golonka z warzywami chińskimi

 

  • 1 golonka wieprzowa
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cm korzenia Imbiru
  • 1 opakowanie warzyw chińskich
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżka miodu
  • Szczypta chili
  • Sól

Sposób przygotowania:

Golonka z warzywami chińskimi

I

Golonka z warzywami chińskimi
Przygotowanie mięsa, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy.

1. Mięso z golonki, myję, usuwam kość i kroję na mniejsze kawałki. Doprawiam solą, układam w woreczku do pieczenia i pieczę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180 °C.

II

Golonka z warzywami chińskimi
przygotowanie sosu oraz przygotowanie warzyw.

2. Czosnek oraz imbir obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju w brytfannie.
3. Do Warzyw dodaję mieszankę warzyw chińskich, podlewam jedną szklanką wody i gotuję.

III

4. Pod koniec gotowania wlewam sosy sojowe, ocet, miód, doprawiam solą oraz chili. Chwilkę gotuję i łączę warzywa z upieczoną golonką.
5. Gotowe.
6. Smacznego.