Sposób przygotowania:
Golonki wieprzowe z kapustą kiszoną z szybkowara
Świeże golonki wieprzowe dobrej jakości opalić z włosia, usunąć błonki, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawa do wieprzowiny, schować do lodówki na kilka godzin. W garnku szybkowara na smalcu zrumienić golonki z każdej strony. Do golonek dodać rozdrobnioną włoszczyznę (miałam swoją młodą mrożoną), wlać wodę. Zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 80 minut na średnim ogniu.
Po tym czasie jak spadnie ciśnienie w szybkowarze, otworzyć i dodać kiszoną kapustę (jeśli mocno kwaśna to z 2 razy przepłukać zimną wodą przed dodaniem), dodać paprykę ostrą i słodką, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawę w płynie i kminek mielony, wymieszać z golonkami, zamknąć szybkowar i gotować jeszcze po zasyczeniu 30 minut.
Po tym czasie jak spadnie ciśnienie w szybkowarze, otworzyć i dodać kiszoną kapustę (jeśli mocno kwaśna to z 2 razy przepłukać zimną wodą przed dodaniem), dodać paprykę ostrą i słodką, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawę w płynie i kminek mielony, wymieszać z golonkami, zamknąć szybkowar i gotować jeszcze po zasyczeniu 30 minut.