Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Golonka pieczona na podpiwku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Golonka pieczona na podpiwku- idealna propozycja obiadowa. Najczęściej podaję ją z ziemniakami i surówką.

Golonka pieczona na podpiwku

Składniki:

Golonka pieczona na podpiwku

 

  • 2 golonki wieprzowe,
  • 1 szklanka podpiwka kujawskiego,
  • 4 łyżki oleju,
  • 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
  • 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej,
  • 1/2 łyżki pieprzu,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 łyżeczka rozmarynu,
  • 1/2 łyżeczki soli.

Sposób przygotowania:

Golonka pieczona na podpiwku
1. Podpiwek mieszam z olejem i przyprawami. Do marynaty wkładam golonki. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.

2. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Golonki piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami i surówką.