Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Golonka w warzywach pomojemu.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zachwalać? Ona sama się zachwali po wykonaniu.

Golonka w warzywach pomojemu.

Składniki:

Golonka w warzywach pomojemu.

 

  • duża golonka
  • opakowanie przyprawy staropolskiej
  • 1/2 szklanki oleju
  • marchewka
  • seler
  • pietruszka
  • por

Sposób przygotowania:

Golonka w warzywach pomojemu.
Do szklanki wlać olej i wsypać opakowanie przyprawy staropolskiej. Golonkę umyć , oczyścić z resztek sierści. Podzielić ją na porcje i wyjąć kości.Włożyć do miski, zalać olejem z przyprawą, dobrze wymieszać. W tym czasie oczyścić warzywa. Nie podaję ilości gdyż każdy może sam dodać tyle ile jest mu potrzebne. Warzywa zetrzeć na tarce na grube wióry.Wymieszać wszystkie razem. Wyjąć mięso i podsmażyć na patelni, niech nabierze trochę koloru przysmażenia.Tłuszczu nie wlewać do prodiża. Mięso przełożyć do prodiża. Podlać wodą/odrobina aby wytwarzała parę./Piec do miękkości. Wymieszane warzywa wyłożyć na patelnię na której smażyło się mięso i dusić pod przykryciem do miękkości. Całość warzyw po usmażeniu, przełożyć na mięso w prodiżu. Razem jeszcze chwilę podusić. Wykładać mięso na talerz i obłożyć warzywami. Doskonałe do ziemniaków jak i z chlebem.