Sposób przygotowania:
Golonka w warzywach pomojemu.
Do szklanki wlać olej i wsypać opakowanie przyprawy staropolskiej. Golonkę umyć , oczyścić z resztek sierści. Podzielić ją na porcje i wyjąć kości.Włożyć do miski, zalać olejem z przyprawą, dobrze wymieszać. W tym czasie oczyścić warzywa. Nie podaję ilości gdyż każdy może sam dodać tyle ile jest mu potrzebne. Warzywa zetrzeć na tarce na grube wióry.Wymieszać wszystkie razem. Wyjąć mięso i podsmażyć na patelni, niech nabierze trochę koloru przysmażenia.Tłuszczu nie wlewać do prodiża. Mięso przełożyć do prodiża. Podlać wodą/odrobina aby wytwarzała parę./Piec do miękkości. Wymieszane warzywa wyłożyć na patelnię na której smażyło się mięso i dusić pod przykryciem do miękkości. Całość warzyw po usmażeniu, przełożyć na mięso w prodiżu. Razem jeszcze chwilę podusić. Wykładać mięso na talerz i obłożyć warzywami. Doskonałe do ziemniaków jak i z chlebem.
mirkakropka
Brzmi zachęcająco
Pojemsobie
Zrób tak jak napisałem, mają być smażone i później dodane .
Pojemsobie
Prodiż ma być zamknięty.