kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Gorąca bagietka z oscypkiem i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i szybkie kanapeczki podgrzewane w piekarniku z polskim oscypkiem i pomidorkami koktajlowymi z Maroko

Gorąca bagietka z oscypkiem i pomidorem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gorąca bagietka z oscypkiem i pomidorem

 

  • Bagietka - 1 sztuka
  • Oscypek - 1 duża sztuka
  • Pomidorki koktajlowe - 1 kiść
  • Pieprz
  • Ketchup

Sposób przygotowania:

Gorąca bagietka z oscypkiem i pomidorem
Na samym początku kroimy w plastry oscypek. Pomidorki koktajlowe obieramy z kiści myjemy pod wodą a następnie kroimy w plasterki. Bagietkę kroimy na małe kanapeczki na grubość około 2 cm. Następnie do miseczki wyciskany 3 łyżki ketchupu, dodajemy pieprz mieszamy, a następnie smarujemy każdą kromkę bagietki. Na kanapeczki posmarowane ketchupem wykładamy plasterki oscypków. Kanapeczki układamy na kratce w piekarniku i zapiekamy w temp 180 stopni do momentu rozpuszczenia się oscypka. Na gotowe zapiekane kanapeczki kładziemy plasterki pomidorków koktajlowych i posypujemy pieprzem. Palce lica :) Smacznego!!
Gorąca bagietka z oscypkiem i pomidorem
Pokrojona bagietka w małe kanapeczki do zapiekania
Gorąca bagietka z oscypkiem i pomidorem
Każda kanapeczka została posmarowana ketchupem
Gorąca bagietka z oscypkiem i pomidorem
Plasterki oscypka poukładane na kanapeczkach do zapiekania

Tagi:

pomidory