Sposób przygotowania:
Gorący kubek z szynką
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy ryż, i mieszamy by ładnie się
zrumienił. Następnie wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy wegetę i gotujemy
do miękkości. Cebulę obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na oliwie,
dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę. Jeszcze chwilę razem
całość podsmażamy, następnie dodajemy do zupy i gotujemy na małym
ogniu jeszcze przez 5 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą jeśli
jeszcze potrzeba. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.
zrumienił. Następnie wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy wegetę i gotujemy
do miękkości. Cebulę obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na oliwie,
dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę. Jeszcze chwilę razem
całość podsmażamy, następnie dodajemy do zupy i gotujemy na małym
ogniu jeszcze przez 5 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą jeśli
jeszcze potrzeba. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.