oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Gorący sos majonezowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sosik gorący... Polecam przepis

Gorący sos majonezowy

Składniki:

Gorący sos majonezowy

 

  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki mleka lub wody
  • łyżka octu winnego
  • 1/3 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gorący sos majonezowy
Wszystkie składniki połączyć i starannie rozmieszać. Naczynie wstawić do drugiego większego, wypełnionego wodą (łaźnia wodna) i stojącego na ogniu. Sos mieszać do czasu, aż zgęstnieje (co wymaga trochę cierpliwości). Przyprawić solą i pieprzem. Sos podaje się do ryby (szczególnie do łososia). Sosu nie można przechowywać tak długo, jak normalnego majonezu.

Tagi:

jajko jajka